Ve dnech 15. a 16. června 2024 se v Ostravě konalo Mistrovství republiky dorostu a juniorů. Z našeho oddílu se ho zúčastnilo 5 závodníků. Byl to Dan Kačur, Adam Bradáč, Patrik Lisec, Honza Soukup, Jolana Smržová, Eliška Sedláková a Jarda Smělý.  

Na 100m překážek a 400m překážek nastoupila Jolana Smržová a skončila v rozběhu na 100m na pátém místě a v běhu na 400př na místě šestém v novém osobním rekordu. Na hladké stovce a dvoustovce nastoupila Eliška Sedláková, kde na 100m v rozběhu doběhla na šestém místě a na dvoustovce na místě čtvrtém. 

V běhu na 400m doběhl Honza Soukup na pátém místě v novém osobním rekordu. Ve vrzích nás zastupoval Jarda Smělý, který nejprve v kouli uhájil prvenství o tři centimetry a následně druhý den vyhrál hod diskem a ziskem dvou zlatých patřil mezi nejúspěšnější atlety mistrovství. 

V běhu na 2km překážek jsme měli tři závodníky mezi šestnácti finalisty. 

V tomto běhu padl rekord mistrovství a všichni zaběhli osobní rekordy. Zde vynikl Dan Kačur, který v ohromném závěru doběhl na druhem místě a zároveň jediný z našeho oddílu splnil limit na mistrovství Evropy do 18let. V tomto zavodě doběhl Adam Bradáč na 7. a Patrik Lisec na 14. místě. 

Druhý den po patnácti hodinách nastoupili Dan Kačur a Adam Bradáč v běhu na 3km, kde Dan nestačil pouze na čerstvého vítěze a doběhl na druhem místě v novém osobním rekordu a na sedmém místě Adam rovněž v osobním rekordu.

  V tabulce hodnocení oddílů ten náš obsadil celkové 27. místo ze 109 oddílů, kdy se hodnotilo umístění do osmého místa. 

Za ASK Lovosice Jan Beneš