Na konci června se v Českých Budějovicích konala olympiáda dětí a mládeže. Na tuto prestižní akci, která mladým sportovcům navozuje atmosféru opravdových olympijských her, je vůbec těžké se kvalifikovat. Celá olympiáda je koncipována jako republiková soutěž krajských výprav. Z našeho oddílu se to povedlo 3 atletkám. V kategorii mladšího žactva (2011-2012) nás reprezentovaly Štěpánka Skokanová a Zuzana Tupá a ve starším žactvu Monika Nedorostová.

Nutno opět napsat, že holky byly hodně vidět a ostudu neudělaly. Ústecká krajská výprava brala celkově 4 medaile a na tom se z poloviny podílela naše děvčata!

Ale popořadě – naše nejmladší reprezentantka Štěpánka, teprve ročník 2012, byla nominována v běhu na 800m. Už v rozběhu si vylepšila osobák na skvělých 2:20,51 a s přehledem se  kvalifikovala do finále. V něm po opětovném skvělém výkonu, kdy si posunula své maximum na 2:18,72! brala zasloužený bronz. Ve finále byla jen dvě děvčata narozená v roce 2012, jinak samé 2011. Bravo Štěpánko!

Druhou medaili ukořistila ve skoku vysokém svěřenkyně Miroslava Pavlíka Monika Nedorostová. Monika překonala laťku ve výšce 165 cm a brala také bronz. Gratulujeme!

S medailovými ambicemi odjížděla do Českých Budějovic i Zuzka. Ta byla nominována dokonce ve dvou disciplínách, skoku dalekém a 60m překážek. Na překážkách měla v rozběhu smůlu, vedle ní běžící závodnice po kolizi s překážkou spadla a rozhodila tím i Zuzku. Její čas 10.13 bohužel na finále nestačil. Chuť si chtěla spravit v dálce. Pěkným výkonem 4.74 se kvalifikovala do finále, kde se druhý den bohužel už nezlepšila a výkonem 4.68 zůstala těsně za finálovou osmičkou a brala tedy solidní 9. místo. Zuzka ještě nastoupila v kombinované štafetě mladšího žactva na 4x60m (společná štafeta s chlapci – 2 děvčata a 2 chlapci) a obsadili 8. místo.

Štěpánce, Zuzce a Monice moc děkujeme za skvělou reprezentaci oddílu a přejeme jim hodně dalších úspěchů a hlavně radost z atletiky a pohybu obecně.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina