V sobotu 13. října se za nádherného podzimního počasí konal již 8. ročník Máchova běhu. Ten organizuje ZŠ Ladova ve spolupráci s přidruženou atletickou přípravkou a ASK Lovosice.

Mám radost z toho, že se letos opět podařilo překonat účastnický rekord a zaběhat si přišlo 247 běžců nejenom z Litoměřic, ale i z Ústí nad Labem, Děčína, Neratovic, Roudnice, Úštěka atd. Nejmladšímu ještě nebyly ani dva roky a ten nejstarší se narodil v roce 1955. Byly překonány i 4 traťové rekordy.

Výsledky jsou ke stažení v sekci Pořádané závody / Máchův běh. Naši svěřenci jak z atletické přípravky, tak i ti, kteří již závodí za mateřský oddíl, se neztratili a s konkurencí se popasovali výborně. Vítězství si připsali Alice Veselá (dívky 2009/10), Dan Kačur (elévové 2007/08), Tereza Červínová (mladší žákyně (2005/06)-traťový rekord, Štěpán Zahálka (mladší žáci 2005/06)-traťový rekord, Elen Pémová (starší žákyně 2003/04), Matěj Prchlík (starší žáci 2003/04), Klára Vyvialová (dorostenky 2001/02), Alena Hájková (Ženy A) a Jana Zemanová (Ženy B).

Všem účastníkům děkujeme za přízeň, kladné ohlasy a moc nás těší, že se k nám rádi vracejí. Realizačnímu týmu, složeného především z učitelů ZŠ Ladova a trenérů Atletické přípravky, děkujeme za hladký průběh závodu. A v neposlední řadě patří naše poděkování za podporu Městu Litoměřice a České unii sportu.

Věříme, že se příští rok 12. října opět sejdeme v hojném počtu.

 

Martin Hrdina