V sobotu 30.března jsme si s vybranými běžci nenechali ujít běžecký svátek, a to mistrovství České republiky v přespolním běhu. To se pro tento rok konalo v nádherném prostředí parku Štěpánka v Mladé Boleslavi. Na zdejší kilometrové trati proběhly závody mladšího a staršího žactva, dorostenců a také vložený závod elévů.

Trať byla velice pěkná a spravedlivá. Bylo na ní všechno. Běh po louce, zpevněných lesních cestách, byly tam táhlé výběhy, prudší výběhy, ale i seběhy. Moc se nám to líbilo!

Nejprve svůj závod běžely mladší žákyně a zde jsme měli 4 želízka. Na 88 děvčat čekaly dva okruhy. Nejlépe si vedla Ema Kučerová, která doběhla na 26.místě, Tereza Hrnčířová byla 39.,

Natálie Klepáčová 45. a Michaela Ceé 47. Ema a Terka poběží v této kategorii ještě příští rok, máme se na co těšit!

V kategorii mladších žáků bojovalo 81 běžců. Zde jsme měli 3 borce. Nejlepší byl sportovní vícebojař Štěpán Zahálka. Ten se kromě běhu věnuje cyklistice a hokeji. Štěpán zaznamenal náš nejlepší výsledek, když na dvoukilometrové trati doběhl na výborném 7.místě. Dan Kačur běžel rovněž skvěle a finišoval na 23.místě, Adam Bradáč 50. Dan i Adam jsou rovněž v kategorii benjamínci, mohou běžet ještě příští rok.

Aby i mladší závodníci mohli okusit atmosféru MČR, byl pro ně zorganizován vložený závod na 500m Zde se utkali postupně děvčata a chlapci narození v letech 2008-2011. V kategorii děvčat nás reprezentovala nadějná elévka Elena Kutílková. Startovní pole bylo nahuštěné a trať byla celkem krátká. Škoda, že organizátoři nenechali atlety běžet jeden celý okruh. Elena doběhla na 27.místě.

Starší žákyně běžely 3 okruhy. V 88 hlavém poli jsme rovněž měli zástupkyni a to Natálii Růžičkovou. Ta sice ještě běžela v barvách AC Turnov, ale zanedlouho již přestoupí k nám. Natálie doběhla na 64.místě. I starší žáci běželi 3 okruhy a v této kategorii nás reprezentoval Ondra Pour. I zde byla velká konkurence, běželo 93 borců. Ondra finišoval na 90.místě.

Zastoupení jsme měli i v nejstarších kategoriích. Dorostenka Klára Vyvialová se neztratila a v poli 54 děvčat doběhla na 30.místě. Dorostenců běželo 73 a Matěj Prchlík byl 66.

Všem jmenovaným děkujeme za účast a reprezentaci oddílu.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina