V první polovině září proběhla závěrečná kola družstev mladšího a staršího žactva.

V úterý 3.září jsme se vydali se starším žactvem do Chomutova na poslední 3.kolo.

Děvčata bojovala, ale na lepší, než 6.místo to nestačilo. V celkovém pořadí po 3 kolech skončila

na 5.místě. Chlapcům se dařilo o trochu lépe a dokázali závěrečné kolo dokonce vyhrát. V celkovém součtu jim to stačilo na 3.místo a při slavnostním vyhlašování brali bronzové medaile.

11.září mělo v Lovosicích své poslední kolo i mladší žactvo, což pro nás to bylo celkem náročné, protože jsme měli na starosti děti i pořádání závodu. Vše ale nakonec klaplo, pomohlo nám i krásné počasí. Chlapci v okleštěné sestavě skončili o půl bodu čtvrtí a celkově jim to stačilo na stejné umístění. Ale ta děvčata!

V dramatických soubojích o každý bod se jim podařilo kolo vyhrát a v celkovém součtu holky těsně porazily konkurentky z AC Ústí nad Labem. Z prvního místa tedy naše atletky postoupily do finálového klání, které se konalo o týden později v Bílině. Do něj se kvalifikovaly první tři týmy z obou skupin, tedy Východ a Západ.

Na finále jsme se s děvčaty moc těšili. Věřili jsme v medaili. Bohužel se potvrdilo, že konkurence byla obrovská a bojovalo se o každou setinu i centimetr a naše holky nakonec se ziskem 102,5 bodu obsadily 5.místo. Škoda absence nemocné sprinterské opory Aničky Gruntové, věřím, že s ní by to na bednu klaplo. Ale i tak jsme nesmutnili, společně jsme rozkrojili dort a oslavili tím vydařenou dráhovou sezónu.

Chtěl bych poděkovat všem atletům, kteří zasáhli během sezóny do soutěží družstev

a pomohli tak svými výkony k výše zmiňovaným výsledkům. Budeme se těšit na novou sezónu

a určitě opět postavíme všechna družstva mladšího i staršího žactva.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina