Červen byl pro nás co se týká závodů velice bohatý a poslední dostaveníčko jsme si dali v sobotu 27. v Bílině. Čekal nás atletický svátek pro kategorie nejmenších a to krajský přebor jednotlivců elévstva a mladšího žactva. Počasí bylo příznivé i když někdy až moc, před horkem se kolikrát nebylo kam schovat. Atleti ale nejsou žádné cukrové panenky, vydrží toho hodně, i to se snažíme naše svěřence učit.

Na tyto závody jsme se velice těšili a naši atleti potvrdili, že ve svých disciplínách patří ke krajské špičce a odvezli jsme si z Bíliny 11 cenných kovů. 

Krajským přeborníkem se stal hned dvakrát Dan Kačur a to v běhu na 1500m a v hodu oštěpem! Nejlepší byl ve skoku vysokém i Honza Soukup a Tereza Hrnčířová si mazácky poradila se všemi soupeřkami v běhu na 800m a to ještě v krásném osobním rekordu. Nepřekonatelná v hodu oštěpem byla i Ema Černá. Toť jsou naši šampioni.

Stříbro vybojovala Eva Tritthartová na 150m, Ema Kučerová v úžasném taktickém souboji na 1500m, Lota Příhodová ve skoku dalekém a štafeta dívek na 4x60m ve složení Kateřina PetrželkováEma KučerováTereza Hrnčířová a Eva Tritthartová. Ta nám udělala velkou radost, protože se po zranění Barči Fibichové zrodila improvizovaně tak trochu na poslední chvíli

Bronz za svůj výkon dostal i benjamínek Vojta Prchlík v hodu kriketovým míčkem, Barbora Fibichová na 60m (ve finále porazila svou oddílovou kolegyni Evu Tritthartovou doslova o tisíciny).

Za zmínku stojí ještě 4.místa Emy Černé v kouli, zmíněné Evy Tritthartové na 60m, Aničky Ščučkové v dálce a Barči Fibichové na 60m překážek. Svým výkonem nás hodně potěšila i Alice Veselá, kdy v nabitém poli elévek na 60m vybojovala ve finále krásné 5.místo.

Neztratili se ani ostatní nejmenovaní. Všem děkujme za výbornou reprezentaci oddílu, přejeme příjemné prožití prázdnin a budeme se těšit na pokračování sezóny v září.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina