V září nás čekala závěrečná kola družstev. Nejprve měli 3 kolo mladší žáci a žákyně, utkali se 8. v Děčíně. Obě naše družstva potvrdila dobrou výkonnost a obsadila v kole 2.místa a stejné pořadí jim patřilo i celkově. Znamenalo to, že s přehledem postoupila do finále, které se konalo 15.9. v Bílině. Do něj se kvalifikovala 3 nejlepší družstva ze skupiny Východ a to samé ze Západu.

Na toto finále jsme se velmi těšili, je to vždy svátek atletiky a pro nás trenéry radost sledovat, jak se naši odchovanci těší z dobrých výsledků, osobních rekordů a vzájemně se podporují. Hodně jsme věřili v medaili, hlavně v kategorii děvčat. To se nakonec zdařilo a holky braly bronz. Soutěž byla velice napínavá a vyrovnaná, na stříbrnou pozici nám chybělo 11 bodů, ale bronz jsme uhájili jen o body 2! Co jsme ale opravdu nečekali, že medaili získají i chlapci - rovněž bronz a to v okleštěné sestavě s pouhými 7 borci! Oběma družstvům moc gratulujeme. 

V sobotu 12.9. absolvovali v Děčíně 3.kolo i strarší žáci a žákyně a dorostenci. Žáci skončili v kole 6. a celkově obsadili 5.místo. Žákyně byly v kole 4. a celkově jim rovněž patří 5.místo. Jsme s těmito umístěními celkem spokojeni, na víc zřejmě letos nebylo.

Z čeho máme ale velkou radost, je výsledek dorostenců. Ty jsme letos postavili poprvé a družstvo tvořili pouze naši odchovanci. V Děčíně obsadili 2.místo a celkově byli bronzoví. Paráda. Suma sumárum - z pěti družstev máme třikrát bronz a dvě pátá místa. 

To nám dodává sílu do další práce a už teď se těšíme na soutěže družstev v příštím roce.

Za ASK Lovosice Martin Hrdina